Water

LOEMA


OPSPORING
GEZONKEN SCHEPEN, BOTEN, VOERTUIGEN
en ANDERE OBJECTEN.


opsporing(at)loema.nl
Welkom op de pagina "water".


Autowrakken.

Uit deze opsporing is gebleken dat het mogelijk is om objecten op en in de bodem onder water op te sporen.

Sonar werkt op een signaal dat teruggekaatst wordt vanaf een object dat op de bodem ligt en met mijn methode meet ik een afwijkende zwaartekracht, waarmee objecten op en in de bodem van het water opgespoord kunnen worden.


Scheepswrak Noordzee.  

Voor deze opsporing heeft Rijkswaterstaat Dienst Noordzee mij de gelegenheid gegeven om op een schip van de Kustwacht, de Arca, mee te varen. 

Daarmee is aangetoond dat diepte geen probleem oplevert voor de opsporing. 


Vliegtuigwrak Noordzee

Vervolgens diende zich de opsporing van een B-17 op verzoek van de Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine aan, waarbij tevens duikers van de Amerikaanse Marine aanwezig waren.

De B-17 Bommenwerper is op 4 februari 1944 neergeschoten door een Duitse jager en in zee gestort. Het gaat om een B-17 van het 418th Bomb Squadron van de 100th Bomb Group.

In een eerder stadium had ik met een groep duikers, van de WDSR uit Zeeland, op de Noordzee locaties gecontroleerd op aanwezigheid van afwijkende zwaartekracht, dit eveneens i.v.m. de opsporing van deze B-17.
Met de Marine kwam ik op precies dezelfde plaatsen uit. 

Verdwenen auto met twee inzittenden.

In samenspraak met SBS6 heb ik een opsporing gedaan naar een verdwenen auto met twee inzittenden.

Op verzoek van de familie heb ik een uitgebreid onderzoek verricht op het door hen aangegeven kanaal. Hiermee heb ik kunnen bevestigen dat er op de aangegeven plaatsen geen objecten in het water aanwezig zijn.

Enkele jaren later is de auto met de vrouwen daarin onverwacht bij baggerwerkzaamheden in een singel in Muiden boven water gekomen. We hadden indertijd toch onze zoektocht naar de gracht in Muiden moeten verplaatsen, dan hadden we de auto gevonden.

Gelukkig voor de familie is er nu duidelijkheid ondanks het trieste resultaat. 

Deze opsporing is met dit resultaat afgesloten.