Land

LOEMA


OPSPORING
GEZONKEN SCHEPEN, BOTEN, VOERTUIGEN
en ANDERE OBJECTEN.


opsporing(at)loema.nl
Welkom op de pagina "land".


Na het opsporen van de pijpleiding van de Landmacht DPO (Defensie Pijpleiding Organisatie) begon een periode van verschillende experimenten.


Het eerste betreft het opsporen van een aantal Bommen uit de WO-II.

Onder het toeziend oog van een aantal door Defensie uitgenodigde rationeel denkende militairen met sceptische aanleg, waaronder ook de Marine uit Den Helder, heb ik een opsporing naar grote vliegtuigbommen uitgevoerd.

Uiteraard was ik van de ligging van de objecten niet op de hoogte.

Er is een mooi verslag in het Defensie Vakblad opgenomen.


Opsporing bunkers in Egmond aan Zee.

Ik heb een groot bunkercomplex in het Noordelijk Duingebied van Egmond aan Zee getraceerd.

Lang geleden heeft men besloten om de bunkers niet af te breken, maar onder het duinzand te verbergen. Nu valt er voor mij weinig te verbergen en heb ik het hele complex getraceerd. Momenteel is er in een gedeelte van het complex een museum ingericht.


Opsporing bunkerresten in Bilthoven.

Na mijn onderzoek bleek het uiteindelijk te gaan om een grote hoeveelheid munitie opslagbunkers, zeker 70 รก 80 stuks, en huisvesting voor het Duitse Opperbevel aan het einde van de oorlog. Het complex was van het 88e Armeekorps. Men had het voorzien op de Vliegbasis Soesterberg. Mij is verteld dat er tussen de 100 en 200 bommen en raketten op de betreffende omgeving zijn neergelaten.

De overheden waren overeengekomen dat de bunkers in het kader van een oefening door de genie zouden worden opgeblazen en dat Bilthoven zelf zou zorgen voor het verdwijnen van de puinhoop.

Het resultaat is dus dat er heden ten dagen onder het mooie wandelgebied de Leyen bij het zo bekende "meertje", waar ik van kinds af aan al kom om te wandelen, het puin van ongeveer 80 bunkers in de bodem ligt.

Heel bizar.


Op YOUTUBE vind je onder: 'Shocking LoedeRoe' twee reportages.

1:
Een presentatie van mijn boek bij TV Maastricht: "Een officier, het meisje en de fiets".
Een fictieve detective waarin ik het mogelijke scenario rond de vermissing van Tanja Groen uit Schagen, 1993 in Maastricht beschrijf.

Dit naar aanleiding van de bevindingen uit mijn vier jaar durende onderzoek naar deze vermissing.

De bewering dat de fiets niet van Tanja Groen zou zijn is volledig uit de lucht gegrepen.

Informatie die in 1993 rond de fiets is gepubliceerd klopt niet, het framenummer dat wordt genoemd bestaat niet. 

2:

"MAN bijt HOND" waarin ik uitleg geef over het "WERKEN met mijn ROEDEN" en vervolgens een "OPSPORING van een BUNKER"  in de duinen bij Julianadorp.